Home
Geschiedenis
Foto's
Te koop
Kwekers
Volierebouw
Links
Contact


Visits Counter  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom!

Ik ben Richard Middendorp, woonachtig in Naaldwijk samen met mijn partner Marjan.
Op 14-jarige leeftijd ben ik met mijn broer begonnen met duiven. De buurman had duiven dus van hem kwamen mijn eerste duiven. Daarna kwamen ze van verschillende mensen.

Richard Middendorp

 

 

 

 

 

 

 

Toen er in het najaar van 1981 een reportage stond in het NPO van de heer Bertie Camphuis, en in het kerstnummer een verkoopadvertentie van de familie Romein was ik verkocht. De Rode Vossen waren het helemaal.

Via Eijerkamp kwamen in 1984 en 1986 de eerste Rode Vossen en daar was ik gelijk verknocht aan. Ik was jeugdlid bij PV Naaldwijk, maar je bent jong dus uitgaan werd ook interessant. Toen kwam mijn diensttijd er nog aan waardoor ik niet zoveel tijd meer voor de duiven had. Mijn broer haakte af, maar ik bleef er wel mee bezig.

 

 

 

 

 

In 1993 heb ik mijn eerste Rode Vossen gekocht, rechtstreeks bij Frederikshof. Hierbij was ook een zoon van de Vale Tijger, en broer van Rooie Appie. Ik noemde hem ook Vale Tijger, het werd mijn oogappel en lieveling. Hij was een goede kweker, zijn kleinzoon won een 6 e plaats op Peronne, met ruim 10.000 duiven.

In 1998 had ik zeven kleinkinderen van Vos den Bijter en Schoon Voske. Een mooie stam. Helaas heb ik door privéomstandigheden eind 1998 alles moeten verkopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2003 ben ik weer opnieuw begonnen. Ik kon gelukkig mijn eigen Vale Tijger terug op mijn hok krijgen. En vanaf deze tijd heb ik alleen maar de beste Rode Vossen verzameld. Voornamelijk van de hokken van familie Romein, Frederikshof: het mekka van de Rode Vossen.

Sinds dit jaar zijn er ook de rechtstreekse van der Flaes duiven bij gekomen. De zoon en schoonzoon van Albert van der Flaes hebben zijn levenswerk voort gezet.

Ook de Camphuis duiven zijn nog op mijn kweekhok te vinden. Er zitten via via 2 rechtstreekse Camphuis duiven aangevuld met nog enkele uit de oude 05 lijnen.Het Rode Vos Koppel
Rooie Appie